Bugün ne pişirsem diye düşünenler için ideal menü

Akşam Yemeği İçin İdeal Menü Önerileri

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için harika bir akşam yemeği menüsü hazırladık! İşte pratik, lezzetli ve birbirini tamamlayan tariflerle sofralarınıza neşe katacak öneriler:

Havuç Çorbası Tarifi

Bugün için sıcak ve besleyici bir başlangıç arayanlar için ideal bir öneri: Havuç çorbası! Malzemeleriyle kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba, sofranıza lezzet katacak.

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Soğanları sıvı yağda kavurun. Tereyağını ekleyip havuçları ve diğer malzemeleri ekleyerek pişirin. Son olarak tuzu ekleyip servis yapın.

Nohut Yemeği Tarifi

Nohut yemeği, klasik bir seçenek olmaya devam ediyor. İşte bu lezzetli yemeği hazırlamanın pratik yolu:

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Pul biber, karabiber, tuz

Yapılışı: Haşlanmış nohutları sıvı yağla kavurun, diğer malzemeleri ekleyip pişirin ve sıcak servis edin.

Lazanya Tarifi

Akşam yemeğine lezzetli bir dokunuş yapmaya ne dersiniz? İşte lazanya tarifiyle sofranıza lezzet katın:

  • 1 paket lazanya
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 400 gram kıyma
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Kıymalı sos ve beşamel sosu hazırlayarak lazanyayı fırında pişirin ve sıcak servis yapın.

Kakaolu Puding Tarifi

Tatlı krizine son vermek için kakaolu puding tarifini deneyin. İşte pratik tarifimiz:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Süt, şeker, kakao, un ve nişastayı pişirerek kıvam almasını sağlayın. Son olarak vanilya ve tereyağı ekleyip servis için kaselere dökün. Soğuduktan sonra afiyetle servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir